Reka bentuk studio segi empat dengan satu tetingkap

Bolehkah itu apartmen studio segi empat tepat untuk menjadi perumahan yang penuh, mari menambah kawasan ini hanya empat puluh enam meter dan, sebenarnya, satu tetingkap. Arkitek studio JPDA dari New York, berani menjawab - dia boleh.

Reka bentuk studio segi empattelah direka untuk pasangan muda. Tujuan projek ini adalah untuk mewujudkan ruang yang selesa dengan kawasan percuma yang maksimum dan pemisahan mandatori kawasan tidur dan kerja.

Kesukaran pelaksanaannya khususnya konfigurasi bilik, adalah perlu untuk mengambil kira bahawa dirancang studio reka bentuk dengan satu tingkapTidak mustahil untuk memberikan cahaya semulajadi yang mencukupi di semua bilik. Untuk menyelesaikan semua permukaan dua warna telah dipilih semulajadi mungkin dan mengembangkan ruang: warna putih dan semula jadi kayu.

Menurut projek itu, apartmen studio segi empat tepat, secara konvensional dibahagikan kepada dua kawasan besar yang ditandai dengan warna. Lorong, dapur dan bilik tidur, diperbuat daripada kayu. Ruang tamu biasa, berwarna putih. Kekurangan pencahayaan semulajadi telah dikompensasikan dengan pencahayaan yang ditingkatkan dari dinding dan siling dengan lampu sorot.

Tempat kerja, yang paling memerlukan pencahayaan, digabungkan dengan ruang tamu, yang juga bilik umum, di reka bentuk studio dengan satu tingkap, berlaku di bukaan tingkap.

Lokasi optimum ruang tamu membolehkan para pemilik merasa lebih selesa, walaupun pada hakikatnya konfigurasi itu apartmen studio segi empat tepat, bukan sahaja padat, tetapi juga "dikunci" di antara dinding kosong.

Penemuan tambahan yang luar biasa reka bentuk studio segi empat tepat, menjadi zon tidur. Terima kasih kepada siling yang tinggi, modul tidur itu dinaikkan enam langkah. Kawasan yang berasingan, mengingatkan pada sudut yang selesa, sistem storan, yang asalnya terletak pada langkah-langkah itu sendiri dan dalam kabinet putih, menggabungkan dengan dinding, membantu para pemilik supaya memelihara rumah itu.

Perlu diperhatikan kemahiran tukang dekoratif, pilihan kabinet tuli tertutup, yang bergabung dengan dinding atau membentuk sebahagian daripadanya studio reka bentuk dengan satu tingkap rasa kesucian ruang. Bilik mandi gabungan kelihatan agak luas, sistem "lantai basah" yang digunakan untuk pancuran mandian menjadikannya ruang mandi yang selesa, dan mangkuk tandas menjimatkan ruang dengan konsol gantung.

Keseluruhannya reka bentuk studio segi empat tepat ternyata, walaupun dia tidak akan mendekati semua orang, tetapi pemiliknya agak gembira, kerana rumah mereka telah menjadi selesa dan selesa.

Tonton video itu: Global Warming or a New Ice Age: Documentary Film (Oktober 2019).

Loading...

Tinggalkan Komen Anda