Reka bentuk apartmen studio putih dalam gaya minimalis

Pangsapuri studio putih - projek unik di mana ruang hidup boleh dibina mengikut keinginan anda. Projek ini direka untuk golongan muda yang mula hidup bersama. Perumahan yang luar biasa adalah hasil daripada perubahan dua "odnushek" standard yang terletak berhampiran. Banyak cahaya dan udara, ruang terbuka, mobiliti dan ketiadaan butiran yang tidak perlu - itu adalah keperluan untuk apartmen baru pemilik masa depannya.

Keadaan lain yang mereka letakkan:reka bentuk minimalisdan warna putih sebagai dasar pedalaman. Hadiah sayang dari ibu bapa, sofa kulit yang besar, juga perlu mencari tempatnya di perumahan baru, yang keluar selepas menggabungkan dua pangsapuri, masing-masing mempunyai 44 "kotak".

Akibat semua perubahan telah berubah pangsapuri studio besar dengan bilik tidur yang berasingan dan ruang umum yang besar di mana kajian untuk kerja, ruang tamu, dapur dan ruang makan dipisahkan menjadi zon yang berasingan. Pangsapuri ini mempunyai bilik mandi yang besar dan balkoni yang besar.

Khas "sorotan" pangsapuri studio putih - sebuah rak buku, yang meluas dari dinding, serta sekatan, yang serentak berfungsi sebagai pintu, yang boleh diputar oleh setengah bulatan - 180 darjah. Mengubah kedudukan kabinet relatif kepada dinding, serta memindahkan sekatan pada jarak sewenang-wenang, anda boleh menukar ruang ke citarasa anda.

Bilik tidur pada bila-bila masa boleh digabungkan dengan ruang tamu atau terpencil dari situ, dan jika anda menolak rak buku, ruang tamu akan sepenuhnya terpencil dari bilik lain. Untukreka bentuk dalam gaya minimalism Unsur bergerak sedemikian adalah mencari berjaya, yang membolehkan untuk menjimatkan ruang, menjadikannya fungsional yang mungkin dan pada masa yang sama estetik.

Reka bentuk gaya minimalis umumnya menyediakan jumlah minimum perabot, tetapi dalam projek ini lebih jauh: perabot berfungsi sebagai dinding. Partition menutup laluan ke lorong, tetapi mudah untuk berubah, mengubahnya dan menolak rak dari dinding ke tempat ini.

Di tengah-tengah kawasan hidup partition didirikan. Ia tidak hanya memisahkan tempat berehat dari kawasan pintu masuk, tujuannya adalah lebih luas: di sebelah sofa di atas partition skrin TV diperkuat, dan di sisi lorong ia menjadi niche. Dalam bidang ini, meja yang cukup lebar telah diperkuatkan supaya dua orang dapat bekerja secara senyap di belakangnya. Di atas kabinet meja di mana anda boleh mengeluarkan bahan-bahan yang diperlukan untuk kerja tersebut.

Pejabat itu, kecil dan sangat praktikal, ditempatkan di zon yang terletak agak jauh dari tingkap, atas alasan yang cukup berfungsi: pada waktu siang, cahaya tidak akan mengganggu kerja komputer, tidak akan ada cahaya di layar.

Diperlukan untuk kerja-kerja buku itu boleh dikeluarkan bukan sahaja di kabinet dinding, tetapi juga meletakkan rak-rak buku gelangsar: satu gerakan tangan, dan kabinet "menarik" dekat dengan "kabinet", mewujudkan semua kemungkinan untuk kerja yang selesa.

Bukan sahaja dinding dan siling - dan lantai, dan hampir semua perabot di pangsapuri studio besar mempunyai warna putih, mewujudkan perasaan kesucian yang luar biasa dan banyak ruang hidup. Perasaan ini dipertingkatkan disebabkan oleh kenyataan bahawa pereka tidak membuat perbezaan warna atau gaya antara zon.

Pusat, titik permulaan pedalaman pangsapuri studio putih terdapat sofa kulit yang besar, aksen hitam yang menentang tembok putih dan lantai ruang tamu. Tidak jauh dari sini - ruang makan di mana anda boleh menerima tetamu untuk makan malam yang mesra, atau menjamu selera dalam suasana intim.

Dapur kecil, tetapi cukup mencukupi dengan cara hidup yang diketuai tuannya - kerana mereka suka bepergian dan menghabiskan banyak masa di luar rumah.

Sebuah dapur kecil bukan satu bentuk, tetapi mencerminkan keperluan pemilik apartmen. Memasak bukanlah salah satu daripada hobi mereka, dan di rumah mereka tidak sering, lebih memilih gaya hidup mudah alih. Oleh itu, mereka biasanya menyediakan sarapan pagi di sini, minuman kopi, minuman teh, mempunyai snek dengan sesuatu yang ringan dan tidak terlalu rumit untuk memasak. Itulah sebabnya dalampangsapuri studio besar terdapat ruang kecil di bawah dapur, kabinet dan laci - nombor minimum.

Corak cahaya di setiap zon adalah berbeza, seperti sumber cahaya. Lampu dari lampu siling menyala setiap sudut di dapur, meja makan diberi aksen dengan lampu asal, dan di kedua-dua belah sofa adalah lampu lantai, cahaya yang dapat diarahkan ke arah mana-mana, mewujudkan kesan pencahayaan yang diperlukan. Dengan melampirkan sofa dalam lingkaran cahaya, mereka membuat suasana ruang tamu yang lebih selesa dan intim.

Bilik mandi juga praktikal: tandas digantung dari dinding untuk pembersihan yang mudah, dan bilik mandi tersembunyi di sebalik sekatan yang terbuat dari kaca untuk mencegah percikan air.

Tonton video itu: [email protected] DEKO RUANG TAMU APARTMENT (September 2019).

Tinggalkan Komen Anda