Reka bentuk pangsapuri loteng dua tingkat

Reka bentuk apartmen bergaya loteng adalah satu penyelesaian yang luar biasa untuk perumahan yang terletak di Stalinka, Moscow. Pemilik ingin mempunyai tempat di mana anda boleh berehat dan berehat dalam suasana yang kreatif - dan gaya bandar yang kejam adalah cara terbaik untuk menyelesaikan masalah ini.

Untuk menjadikan pedalaman lebih menarik, butiran merah terang ditambah kepadanya. Apartmen ini mempunyai loteng, dan gaya loteng di pangsapuri dua tingkat mempunyai ciri-ciri tersendiri: garis-garis yang jelas dari tangga menambah cahaya, dan kemungkinan penyebaran zon secara vertikal membuka peluang besar bagi pereka.

Interior dalaman pangsapuri mula membuat bilik mandi. Dia dilampirkan dalam kiub merah yang besar, dan diletakkan pada tahap yang lebih rendah. Tiada dinding atau sekatan lain di peringkat ini - semua pembahagian ke dalam zon berfungsi dijalankan dengan bantuan hiasan, susunan cahaya dan perabot.

Permukaan kerja dapur dan sebahagian daripada kabinet dibina ke kubus merah yang sama seperti bilik mandi.

Apron yang luar biasa di kawasan kerja - ia diletakkan di atas blok kaca yang digunakan dalam pembinaan bangunan perindustrian. Apron ini menyelesaikan dua tugas sekaligus: dari dapur ia menyediakan penyelenggaraan kebersihan yang mudah di kawasan "paling kotor", dan dari bilik mandi berfungsi sebagai tingkap yang membiarkan di siang hari.

Dalam reka bentuk apartmen di gaya loteng, blok kaca ini juga sangat terperinci dan terperinci mengenai gaya.

Satu lagi elemen reka bentuk yang luar biasa ialah penggunaan lampu seperti lampu, yang digunakan di pagar tapak pembinaan: bola lampu biasa dikelilingi oleh logam logam yang tegar.

Wayar panjang yang berakhir dengan penggantung bergaya yang berasal dari atas meja makan, dengan beberapa wayar turun ke atas pengikat hiasan dan beberapa wayar yang pergi ke kaunter bar.

Kaunter bar membahagi bahagian dalaman apartmen ke dapur dan ruang tamu. Kawasan dapur juga dibezakan dengan penamat siling: ia sedikit diturunkan dan diselaraskan dengan papan lapis warna semula jadi. Di bahagian-bahagian lain apartmen siling adalah konkrit tulen.

Papan lapis adalah bahan penamat utama sebuah loteng di pangsapuri dua tingkat. Lereng tetingkap dan podium panjang dibuat, menyatukan ketiga-tiga tingkap di sepanjang satu dinding. Podium bukan hanya hiasan, tetapi juga berfungsi: sistem komunikasi tersembunyi di dalamnya, dan sistem penyimpanan tambahan diatur secara langsung di bawah tingkap.

Reka bentuk pangsapuri di gaya loteng melibatkan penggunaan konkrit yang belum selesai bukan sahaja di siling, tetapi juga di dinding dan di atas lantai. Dalam kes ini, lantai adalah meratakan diri. Sebahagian daripada dinding di ruang tamu adalah kerja keras, dan ia memutuskan untuk tidak menutupnya, walaupun dengan rak buku.

Untuk buku, konsol rak dibuat yang tidak boleh dilihat, dan seolah-olah tumpukan buku hanya ditumpuk di dinding - dan tiba-tiba mereka melambung ke udara. Malah, mengambil buku dari rak tersebut sangat mudah.

Sebahagian daripada ruang tamu dipagari dengan rak logam, di bahagian bawahnya terdapat rak, dan di tengahnya adalah set TV. Di belakang kaunter adalah galeri mini rumah di mana koleksi master seni objek moden terletak.

Bahagian dalam loteng di pangsapuri dua tingkat bersatu dengan tangga logam. Ia sengaja kasar, disambungkan oleh bolt besar. Tangga tidak terletak di atas lantai, dan oleh itu tidak mengambil ruang dari peringkat pertama: ia digantung dari tingkat kedua pada bar logam, dan kerana ini ia kelihatan sangat ringan.

Tahap kedua adalah zon persendirian. Berikut adalah bilik tidur, lengkap dengan bilik mandi utama. Secara praktikalnya, kedua-dua bilik tidur dan bilik mandi berada dalam bilik yang sama, dan walaupun digabungkan secara visual: hanya dinding kaca nipis memisahkan mereka.

Toilet itu sendiri tersembunyi dari mata di dalam kubus, seperti yang dilakukan pada tingkat pertama, hanya di sini kiub ini mempunyai warna putih. Kubus dibesarkan di atas lantai dan diterangi - sebagai hasilnya, nampaknya ia terapung dalam berat badan.

Loft dalaman pangsapuri di bilik tidur menjadi lebih lembut, lebih tenang. Dinding nada hijau tenang ditutup dengan plaster meniru plaster. Jutel lembut tempat tidur, permaidani tekstil di lantai selaras dengan nada dan selimut besar menambah sentuhan yang nyaman.

Di peringkat teratas, kami berjaya mengukir ruang untuk kabinet, yang juga boleh berfungsi sebagai bilik tamu.

Kawasan kerja membolehkan anda membaca atau bekerja dengan selesa di komputer, dan sofa boleh diperluaskan untuk mengaturkan rakan-rakan pada waktu malam.

Sofa dan meja diperbuat daripada papan lapis - bahan tahan lama dan mesra alam. Salah satu dinding di pejabat dihiasi dengan kanvas cermin, yang secara visual meningkatkan ruang kecil.

Tonton video itu: Renovate dari rumah flat ke rumah bungalow (September 2019).

Tinggalkan Komen Anda