Reka bentuk Studio 44 persegi. gaya loteng

Atas permintaan pelanggan, pereka dari Geometrium Studio telah membangunkan studio-apartmen reka bentuk dalam gaya loteng. Ciri gaya ini adalah penukaran premis bukan kediaman yang besar, terutamanya kilang atau kilang, ke dalam ruang untuk hidup. Pereka bentuk berjaya menyampaikan suasana gaya di pangsapuri standard dengan ketinggian kecil siling - mereka mencapai ini dengan menggunakan unsur-unsur gaya yang bijak dan, di atas semua, bahan penamat.

Untuk gaya loteng dicirikan oleh penggunaan bata asli, batu, batu tulis, kayu. Dinding bata merah, lantai gelap "papan tepi jalan", corak "batu tulis" set dapur, lampu "lampu" perindustrian yang mudah digantung dari siling - semua ini mewujudkan daya tarikan gaya yang unik.

Layout

Oleh kerana apartmen itu harus digunakan bukan sahaja untuk berehat dan tidur, tetapi juga tempat di mana sekumpulan kecil kawan-kawan akan berkumpul, perlu untuk memilih beberapa kawasan berfungsi yang berbeza. Ruang tamu dan dapur digabungkan dalam satu volum, bilik tidur telah diperuntukkan di dalam bilik yang berasingan, kerana penting bagi pemuda untuk dapat tidur di atas katil, dan bukan pada sofa tempat tidur. Di samping itu, terdapat kawasan pintu masuk yang luas dan bilik mandi dengan pancuran mandian.

Dewan masuk

Atmosfera loteng di pangsapuri studio bermula di kawasan pintu masuk: lantai lantai secara besar-besaran bergerak ke dinding - pintu veneered mengarah ke bilik dobi, di mana terdapat mesin basuh dan pengeringan. Terletak bersebelahan dengan pintu putih - pintu masuk ke bilik mandi. Pintu "berjalan" antara satu sama lain, yang menjimatkan ruang di lorong kecil.

Sistem penyimpanan pakaian dan kasut ditutup dengan pintu cermin - ini membolehkan anda secara serentak meningkatkan ruang masuk dan melihat diri anda dalam pertumbuhan penuh.

Ruang tamu dapur

Studio reka bentuk gaya tinggi direka untuk seorang lelaki muda yang tidak bersedia untuk menghabiskan banyak masa untuk memasak, jadi dapur di sini dilengkapi dengan set peralatan minimum yang tidak perlu banyak ruang:

  • Masukkan peti sejuk dalam gaya retro
  • dua pembakar hob,
  • ketuhar yang digabungkan dengan microwave,
  • tenggelam,
  • laci dan rak untuk menyimpan makanan dan hidangan,
  • mesin basuh pinggan mangkuk terbina dalam.

Ruang makan dipisahkan dari dapur oleh kaunter bar, yang berfungsi sebagai meja. Bersama kerusi tinggi di sekitar, ia berfungsi sebagai kumpulan makan. Rak menyediakan ruang untuk peralatan DJ.

Di belakang bar - ruang tamu yang besar. Di dinding yang ditutup dengan mikroconcrete - TV, ini adalah pusat ruang tamu. Pembinaan dipasang pada siling di mana skrin unjuran tersembunyi - jika perlu, ia diturunkan menggunakan sistem khas yang dikawal dari konsol.

Kawasan bilik tidur

Bilik tidur gaya pangsapuri di pangsapuri studio mempunyai podium yang membahagikannya ke dalam zon. Pada masa yang sama, adalah mungkin untuk mengelakkan pembinaan sekatan yang memakan ruang dan mengurangkan saiz bilik secara visual. Tingkap tingkap telah berubah menjadi sofa, dan katil dengan mekanisme mengangkat dibina ke dalam niche podium. Tilam diletakkan di atasnya.

Reka bentuk papan kepala adalah luar biasa: ia berubah menjadi ambang tingkap, yang bertukar menjadi sofa kecil, kepala katil dihiasi dengan bantal lembut - ia akan memudahkan duduk dan membaca sebelum tidur. Di belakang headboard - dinding dipangkas "di bawah konkrit" dan diserlahkan oleh reben LED - ini menggariskan tekstur bahan.

Sebaliknya tetingkap adalah dinding blok kaca, melampirkan bilik mandi, penyelesaian ini membolehkan siang hari untuk menembusi di sana.

Bilik mandi

Mandi di reka bentuk studio di gaya loteng - bilik intim di mana senja memerintah. Lampu siang yang lembut dan pencahayaan yang lembut menyebabkan suasana misterius, ditekankan oleh hiasan dinding dengan batu tulis gelap dan papan jati - siling, satu dan dinding, dan dulang mandi dipenuhi.

Di sebelah meja sinks - rak papan jati. Pintu bergerak di kedua-dua arah, memberikan akses kepada rak yang berbeza. Pembukaan belakang dinding rak membolehkan anda untuk sampai ke bangsal, jadi tidak perlu untuk menetas khas untuk paip. Bilik mandi dihias dengan batu tulis bertekstur, pelepasan yang ditekankan oleh lampu jalur LED.

Balkoni

Di balkoni yang terletak di kawasan rekreasi dan penyimpanan. Di sini anda boleh menemui sebuah sofa kecil di mana anda boleh duduk dengan selesa untuk menghisap hookah - pemilik pangsapuri adalah peminat seperti percutian. Tingkap panorama membolehkan anda mengagumi landskap sekitarnya.

Gaya yang dipilih menggariskan lantai syal abu-abu dan mentol lampu tergantung panjang dari siling adalah lampu lilin biasa. Di atas sofa adalah rak untuk menyimpan bekalan paip. Sebaliknya zon hanggar adalah zon simpanan di mana udara penapisan tersembunyi di dalam blok - membawanya ke fasad dilarang oleh peraturan pembinaan. Di bawah unit ini diletakkan pengering.

Tonton video itu: Words at War: White Brigade George Washington Carver The New Sun (Oktober 2019).

Loading...

Tinggalkan Komen Anda