Projek dari studio Perspektif: apartmen dalam gaya sebuah loteng 40 meter persegi M. m

Pangsapuri studio gaya tinggi telah direka oleh pereka untuk seorang pemuda moden, tidak dibebani dengan keluarga, suka mengembara, dan menghargai bukan sahaja keselesaan tetapi juga "atmosfera" di rumah.

Seorang amatur untuk mengembara di atas basikal, pemiliknya mahu rumahnya menjadi sesuatu yang halus seperti garaj - tempat di mana basikalnya terletak sebelum menuju perjalanan baru. Kebanyakannya, gaya loteng itu sesuai untuk tujuan ini, membolehkan anda menggabungkan pelbagai tekstur dan perabot eksklusif.

Hiasan ini menggunakan bahan-bahan yang tidak remeh, seperti plaster "di bawah konkrit", kayu dengan tekstur kasar kasar, bata hiasan, dan hanya di beberapa tempat yang menggunakan cat mudah.

Pembangunan semula

Studio ini dicirikan oleh susun atur terbuka - dapur, bilik tidur dan ruang tamu berada dalam satu jumlah biasa, di mana hanya dua bilik kecil yang diperuntukkan - bilik mandi dan bilik persalinan. Pemisahan kawasan fungsian dengan menggunakan tekstur warna dan mainan.

Penyelesaian warna

Bahagian dalaman studio dihiasi dengan nada berwarna abu-abu, dilengkapi dengan warna dinding bata terracotta dan kayu gelap. Ini adalah set bahan penamat klasik di bangunan kilang dan tumbuhan kuno, ciri gaya.

Kekasaran tekstur yang sengaja dibingkai oleh garis objek hitam yang ketat, memberikan keterukan keadaan dan mengeluarkan aksen "negara". Warna-warna cerah menambah cetakan berwarna-warni pada meja rias, bingkai cermin merah dan penutup turquoise cahaya yang meliputi tingkap loggia.

Studio (ruang tamu, dapur, bilik tidur)

Satu bilik umum dari loteng gaya studio mempunyai beberapa fungsi sekaligus: ia adalah bilik tidur, ruang tamu, dapur dan ruang makan. Untuk mengekalkan ruang sebanyak mungkin, tidak ada partition tambahan yang dibina, tetapi mereka membahagikan kawasan "hidup" dan "dapur" dengan bantuan sofa dengan kaunter bar di sebelahnya, yang berfungsi sebagai kumpulan makan.

Interior di tingkat tinggi studio diterangi di ruang tamu yang tergantung dari siling dengan sekelompok lampu logam hitam dan lampu lantai besar di atas tripod putih di dekat sofa. Ruang tamu dan ruang makan dipisahkan dengan garis penggantungan hitam dalam gaya perindustrian.

Kawasan tidur ditandakan dengan kerangka bingkai hitam - secara visual ia dipagari dari seluruh bilik, tetapi kawasan yang boleh digunakan tidak dikurangkan. Mural dinding di kawasan tidur menduduki salah satu dinding dan memberi keintiman.

Perabot ini mengekalkan suasana loteng yang bebas: bingkai logam katil, meja gelap untuk majalah menyerupai palet buatan sendiri, kerusi kawasan bar mempunyai pangkalan logam, kain yang digunakan dalam upholsteri adalah kasar untuk rupa dan nuansa.

Di kawasan bilik tidur di siling cermin, sorotan hitam diperkuatkan, dan di sekitar dermaga di siling terdapat perisai kayu yang dipasang di mana sistem trek sorotan hitam terletak.

Gaya laki-laki kejam pangsapuri itu melembutkan sedikit di kawasan dapur: facades matte putih kabinet dapur kelihatan moden dan minimalis, menjadikan bilik lebih cerah.

Almari pakaian

Oleh kerana apartmen ini bukan kediaman kekal, tetapi direka untuk penginapan sementara, sistem penyimpanan yang besar di ruang tamu tidak diperlukan, segala yang diperlukan akan mudah dimuatkan dalam bilik persalinan, ditutup dengan perisai kayu geser.

Bilik mandi

Bilik mandi dihiasi secara klasik - kedua-duanya di dinding dan di lantai adalah jubin seramik. Serpihan mosaik hitam dan putih dan panel "di bawah pokok" berfungsi sebagai unsur hiasan.

Tonton video itu: Suspense: I Won't Take a Minute The Argyle Album Double Entry (November 2019).

Loading...

Tinggalkan Komen Anda