Projek dari studio Aiya Lisova Design: apartmen reka bentuk 53 meter persegi M. m

Reka bentuk apartmen 53 m persegi M. Ia dibezakan dengan kesederhanaan dan keanggunan, tetapi kelebihan utamanya ialah transformasi apartmen satu bilik standard ke apartmen dua bilik. Pada masa yang sama terdapat tempat untuk ruang tamu dapur, dua bilik tidur hotel dan juga bilik persalinan.

Pembangunan semula

Pada mulanya, kawasan satu-satunya bilik adalah 22.5 meter persegi. Para pereka meningkatkannya dengan menambahkan sebahagian koridor dan membahagikannya kepada dua bahagian menggunakan partition pegun. Ternyata dua bilik tidur berasingan: untuk ibu bapa - 9 meter persegi. m., untuk kanak-kanak - 14 meter persegi. Partisi ini mempunyai kaca "jendela" yang besar - kaca di dalamnya dibekukan, sehingga privasi kedua-dua kamar dihormati, dan pada saat yang sama cahaya alami tersedia di dalam bilik ibu bapa.

Walaupun tingkap pangsapuri menghadap ke selatan, pencahayaan siang hari dapur cukup lemah - cahaya menghalang loggia. Oleh itu, pereka mengeluarkan unit tingkap, menggantikannya dengan pintu kaca berengsel "ke lantai".

Ruang tamu dapur

Dapur dan ruang tamu digabungkan dalam satu bilik. Kawasan kerja dapur direka bentuk dalam bentuk huruf P. Di satu sisi ialah basuh, pengeringan dan peti sejuk, di sisi lain - oven dengan mesin basuh pinggan mangkuk, dan pada ketiga - permukaan kerja dan kabinet. Kubah dinding tidak mempunyai outlet dan dilengkapi dengan penapis karbon.

Gabungan dalam reka bentuk apartmen 53 meter persegi. ruang tamu dan ruang makan di bilik yang sama tidak mempengaruhi fungsi mereka. Dan dapur dan ruang tamu ternyata padat, tetapi selesa.

Di ruang tamu adalah sofa sudut, di bawah tempat duduk yang dilukis laci. Kusyen hangat mustard hangat melaksanakan fungsi aksen warna di bahagian dalam bilik.

Ruang makan diwakili oleh meja bulat Tulip putih yang elegan di satu kaki, dan diberi aksen dengan lampu loket gangsa Etch Web (Tom Dixon). Ini adalah reka bentuk sfera telus, dipasang dari kepingan logam yang diukir nipis. Tingkap tingkap di loggia berubah menjadi kaunter bar, di sebelahnya dua kerusi kayu tinggi.

Hampir semua perabot untuk projek ini dibuat untuk pesanan di Moscow dan St. Petersburg. Untuk pencahayaan umum memenuhi lampu siling diod overhead Centrsvet. Pelbagai zon ditetapkan dan dibatasi oleh lampu yang sama, khususnya, permukaan kerja kawasan dapur, yang memisahkan dapur dan ruang tamu.

Bilik tidur

Reka bentuk apartmen adalah 53 meter persegi M. m. menggunakan warna semula jadi, kebanyakannya hijau dan kuning air. Nada berair, dalam. Di ruang tamu, serta di kedua-dua bilik tidur, lantai ditutup dengan papan kejuruteraan Coswick Ash Como yang sangat tahan lama.

Bilik kanak-kanak

Pintu masuk ke tapak semaian adalah dari dapur melalui pintu gelangsar pembukaan yang tinggi dan luas (1800x2400 mm). Tiga pintu kayu mempunyai kaca gaya Perancis, dan pembukaan keseluruhan dibingkai dengan platband lebar.

Dewan masuk

Lantai di kawasan berjalan kaki - lorong, ruang kerja dapur, bilik mandi dan juga di dalam bilik tidur - diletakkan dengan jubin marmar (Atlas Concorde) dengan saiz yang besar, manakala serbuk tidak digunakan. Kesan papak marmar semula jadi.

Bilik mandi

Di bilik mandi, partition tambahan dibina di sepanjang salah satu dinding. Di satu pihak mereka meletakkan tandas di atasnya, dan di sebelah yang lain mereka mendapat ruang untuk bilik mandi. Ia mempunyai meja rias, di atas meja yang merupakan mangkuk basuh, di atas reka bentuk ini adalah cermin segiempat yang besar, di sisi yang menggantungkan dua sconces klasik.

Kiri di dinding - pemegang tuala. Keistimewaan mandian terbina dalam dipenuhi dengan jubin "marbled" yang sama, yang lantainya dipenuhi - ia tidak sampai ke siling sedikit.

Lekapan paip Roca dan Villeroy & Boch, serta pengadun Hansgrohe dari koleksi Talis Classic, direka dalam gaya klasik moden.

Agar tidak membebankan bilik mandi kecil, mesin basuh dan pengeringan diletakkan di lorong, setelah membina almari yang tinggi untuk ini, yang juga mempunyai rak untuk menyimpan tuala. Keputusan ini memerlukan tambahan kalis air lantai di seluruh apartmen dan sistem akuakultur.

Tonton video itu: 3000+ Common English Words with British Pronunciation (Ogos 2019).

Tinggalkan Komen Anda