Projek reka bentuk studio dari studio reka bentuk "Welcome studio"

Sebuah apartmen moden yang selesa hari ini bermakna mengekalkan sebanyak mungkin ruang terbuka, sementara zon berbeza dengan tujuannya dipisahkan antara satu sama lain dengan pelbagai kaedah, kedua visual - menggunakan cahaya, warna, selesai, dan fizikal - partisi dari kain, drywall, selat, tirai, panel kaca dan lain-lain.

Dalam projek reka bentuk studio "Wood & Stone vol.2", kayu dipilih sebagai bahan yang memisahkan zon. Ini adalah pilihan bajet yang membolehkan anda menyelesaikan beberapa masalah sekaligus: ruang dibahagikan sedemikian rupa sehingga sentuhan visual dikekalkan di antara bahagian-bahagian yang berasingan di dalam bilik, warna hangat tambahan pokok dan tekstur ekspresinya menambah kesenangan.

Layout

Dalam pangsapuri satu bilik standard, empat zon dikenalpasti, sementara bilik tidur dalam projek reka bentuk studio telah diperuntukkan blok berasingan. Akibatnya, 47 meter persegi. m. meletakkan semua yang perlu hadir di rumah selesa moden.

Hiasan ini dikuasai oleh minimalism dengan unsur-unsur Scandinavia dan gaya loteng. Warna-warni adalah kombinasi putih-dan hitam yang khas untuk minimalism, dilembutkan oleh kawasan yang agak besar, dihiasi dengan kayu semulajadi.

Ruang tamu

Di tengah-tengah studio adalah sofa sudut. Ia dihidupkan ke kawasan dapur oleh bahagian belakang - kedudukan ini membolehkan anda untuk mengasingkan kawasan dapur secara visual, menyembunyikannya. Berhampiran sofa adalah meja yang rendah, tetapi agak besar yang boleh diperluaskan lagi untuk digunakan sebagai kopi untuk sebuah syarikat besar. Berbanding dengan dinding, dihiasi dengan bata, menggantung panel TV, dan juga meletakkan sistem storan kecil.

Dapur

Dapur dipisahkan dari ruang tamu dengan rak kayu dengan rak terbuka, bahagian atasnya berfungsi sebagai tambahan kerja sempit. Dia rapat dengan belakang sofa. Di samping itu, secara visual, kedua zon ini dipisahkan oleh penutup lantai: di ruang tamu ia adalah kayu ringan, di dapur ada jubin format yang besar dengan pola marmar.

Meja segi empat tepat yang besar dengan meja kayu memungkinkan untuk mengumpul sebuah syarikat yang mesra untuk makan tengah hari, di pedalaman itu beraksen dengan tiga lekapan lampu gaya perindustrian.

Bilik tidur

Tempat untuk tidur ternyata sangat selesa. Tiga dinding pekak dipangkas dengan kayu, dan dari ruang tamu bilik tidur dipisahkan oleh selat kayu, yang membuat halangan ke mata, tetapi tidak ringan.

Dalam projek reka bentuk, studio tidak mempunyai katil biasa - mereka membina podium kayu di mana mereka meletakkan tilam dengan sifat ortopedik. Laci dibina ke dalam podium - di sana anda boleh menyimpan perkara yang jarang digunakan.

Dewan masuk

Kawasan masuk dilengkapi dengan set perabot minimum: penyangkut, cangkuk, penyangkut kasut yang sempit di mana anda boleh memegang kunci, sarung tangan dan barang-barang kecil yang lain, dan bangku lembut yang selesa supaya mudah untuk menukar kasut.

Tidak ada sistem penyimpanan di sini - projek reka bentuk studio menyediakan ruang ganti yang berasingan, yang diakses dari lorong, dan pakaian bermusim dan lain-lain perkara yang diperlukan dikeluarkan di sana.

Loggia

Rumah di mana apartmen terletak dipenuhi dengan bata merah, ia dilarang mengubah penampilannya. Oleh itu, ia diputuskan untuk mengeluarkan loggia dalam gaya garaj, yang memungkinkan untuk memenuhi permintaan pemilik apartmen: menyediakan tempat menyimpan musim sejuk atau musim panas (bergantung pada musim) getah dan beberapa alat. Ternyata cantik dan bergaya.

Bilik mandi

Bilik mandi kecil selesai dalam dua warna: kuning air dan putih. Zon basah berjubin di bawah pokok, dinding berhampiran pintu masuk dan jubin tandas di bawah konkrit.

Tonton video itu: Bagaimana untuk membuat Generator WINDMILL dari kadbod untuk Projek Sains di Rumah T-Studio (Oktober 2019).

Loading...

Tinggalkan Komen Anda